Szeptember 9-től piros fázisba kerül a Rozsnyói járás

Szeptember 9-től piros fázisba kerül a Rozsnyói járás

A Rozsnyói járás csütörtöktől (szeptember 9.) az első veszélyességi fokozatba, azaz a piros fázisba kerül. Hétfőtől (szeptember 13.) kilenc másik járást sorolnak a COVID-automata szerint az első veszélyességi fokozatba. 47 járás riasztási, a többi pedig megfigyelési fokozatban lesz. A kormány szerdai ülésén jóváhagyta a járások kockázati szint szerinti besorolását.

Hétfőtől a Pozsonyi, a Dunaszerdahelyi, a Galántai, a Galgóci (Hlohovec), a Homonnai (Humenné), a Komáromi, a Malackai (Malacky), a mezőlaborci (Medzilaborce), a Námesztói (Námestovo), az Érsekújvári, a Bazini (Pezinok), a Poltári, a Puhói (Púchov), a Rózsahegyi (Ružomberok), a Szenci, a Sztropkói (Stropkov), a Nagyszombati  és az Aranyosmaróti (Zlaté Moravce) járás megfigyelési, azaz zöld fázisban lesz.

A Báni (Bánovce nad Bebravou), a Besztercebányai, a Selmecbányai, a Bártfai (Bardejov), a Breznóbányai (Brezno), a Csacai (Čadca), a Gyetvai (Detva), az Alsókubini (Dolný Kubín), a Gölnicbányai (Gelnica), az Illavai (Ilava), a Késmárki (Kežmarok), a Kassa-vidéki, a Kiszucaújhelyi (Kysucké Nové Mesto), a Lévai, a Lőcsei (Levoča), a Liptószentmiklósi (Liptovský Mikuláš), a Losonci, a Turócszentmártoni (Martin), a Nagymihályi, a Miavai (Myjava), a Nyitrai, az Vágújhelyi (Nové Mesto nad Váhom), a Simonyi (Partizánske), a Pöstyéni (Piešťany), a Vágbesztercei (Považská Bystrica), az Eperjesi (Prešov), a Privigyei (Prievidza), a Nagyrőcei (Revúca), a Rimaszombati, a Kisszebeni (Sabinov), a Vágsellyei, a Szenicei (Senica), a Szinnai (Snina), a Szobránci (Sobrance), az Iglói (Spišská Nová Ves), az Ólublói (Stará Ľubovňa), a Felsővízközi (Svidník), a Nagytapolcsányi (Topoľčany), a Tőketerebesi, a Stubnyafürdői (Turčianske Teplice), a Turdossini (Tvrdošín), a Nagykürtösi, a Varannói (Vranov nad Topľou), a Zsarnócai (Žarnovica), a Garamszentkereszti (Žiar nad Hronom), a Zsolnai (Žilina) és a Zólyomi járás narancssárga, készültségi, fokozatban lesz.

Az első veszélyességi fokozatba, a piros színnel jelölt fázisba sorolják hétfőtől a Nagybiccsei (Bytča), a Kassai I-IV., a Korponai (Krupina), a Poprádi, a Szakolcai (Skalica) és a Trencséni (Trenčín) járást.

  • forrás: tasr


Hagyj üzenetet