Ferenc pápa szlovákiai látogatása Kassán és Eperjesen folytatódik

Ferenc pápa kedden reggel szlovákiai látogatása keretében Kassára érkezett. A kassai repülőtérről Eperjesre utazik, ahol szentmisét celebrál. Később a roma közösséggel találkozik a kassai Luník IX lakótelepen, valamint a fiatalokkal a Lokomotíva stadionban.

Eperjes Szlovákia harmadik legnagyobb városa. Az Aranyszájú Szent János liturgia 10.30-tól 12.30-ig tart az eperjesi városi sportcsarnok előtt, majd a Szentatya visszautazik Kassára.

A roma közösséget a Luník IX lakótelepen köszönti, a kassai lakótelepen mintegy 4300 roma él. A találkozó 16 órától 16.30-ig tart. A program a Szalézi Közösségi Központ előtt zajlik.

A pápa a Lokomotíva stadionban találkozik a fiatalokkal, a hivatalos program 16.45-kor kezdődik. „Megemlékezünk Boldog Anka Kolesárováról, egy fiatal szlovák nőről, akit a második világháborúban egy szovjet katona ölt meg. Anka Kolesárovát 2018. szeptember 1-jén a Lokomotíva stadionban avatták boldoggá” – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Ferenc pápa szlovákiai látogatásának előkészítő bizottsága.

A Szentatya este indul vissza Pozsonyba a kassai repülőtérről. Szerdán (szeptember 15.) szabadtéri szentmisét celebrál a sasvári (Šaštín) nemzeti kegyhelyen. A Szentatya szerda délután a pozsonyi nemzetközi repülőtérről repül vissza Rómába négynapos szlovákiai látogatása után.

  • forrás: tasr, fotó: teraz.sk

Related Posts

Május a kassai Thália Színházban
A kassai Thália Színház áprilisi előadásai
Áprilisi programok a MaJel Rovás Központban