Felhívás: VII. Kárpát-medencei Életmese felolvasó- és illusztráló verseny

Felhívás: VII. Kárpát-medencei Életmese felolvasó- és illusztráló verseny

Radnainé Filep Ildikó és a „Mosolyvirág” Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete nevét Kárpát-medencei szinten sok gyermek és felnőtt ismerheti, hiszen hosszú évek óta lelkes szervezői az Életmese írói pályázatnak, amely mellett az érdeklődők hetedik alkalommal nevezhetnek be az októberben lezajló Életmese felolvasó- és illusztráló versenybe. Az online tér kibővíti a jelentkezési lehetőségeket, és ezért külön figyelemmel biztatnak minden érdeklődőt a részvételre.

Az Életmese felolvasó verseny leírása

A debreceni egyesület a korábbi nagy sikerre való tekintettel Kárpát-medencei szinten idén személyes és online formában is meghirdeti minősítő versenyét. A szervezők az online versenyformára a nagy távolságban élőket, illetve az esetleges vírushelyzet miatt, a személyes részvételt nem engedélyező helyzetben lévőket várják.

A személyes, jelenléti felolvasó versenyt Debrecenben, a Simonffy utca 21. sz. alatti Ifi házban október 16-án, 10.00-tól rendezik meg. A verseny két fordulóból áll. A versenyzőknek először a kötelező részletet, majd a szabadon választott mintegy 3 perces szöveget kell felolvasni. A versenyre a nevezést október 6-ig várják.

Az online versenyzőktől 1-1,5 perces videó beküldését kérik, melynek beküldési határideje: október 30. A videófelvétel, az egyértelmű beazonosítás érdekében – a név, korcsoport és a település – elmondásával kezdődjön. Majd egy szabadon választott részlet felolvasását kell tartalmaznia, az eddig megjelent bármelyik Életmese kötetből, melyek a www.mosolyvirag.hu weboldalról tölthetőek le. A videó mellé, kérik, hogy csatolják a jelentkezési lapot is.

Az Életmese illusztráló verseny pályázati feltételei

A versenymunkának az Életmese kötetben eddig megjelent, szabadon választott történetet kell illusztrálnia. A pályázó adatai mellett fontos a versenyzőknek a pályamunkán feltüntetni az illusztrált Életmese kötet megjelenési évszámát és a választott történet oldalszámát is. A rajzokat október 6-ig várják, melyet a jelentkezési lappal együtt kell elküldeni.

A szervezők az online beküldött pályamunkákból készült válogatást a www.mosolyvirag.hu weblapra, illetve a Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete Facebook-oldalára töltik fel.

Minden résztvevő arany, ezüst vagy bronz fokozatú minősítő elismerésben részesül.

A jelentkezéseket az alábbi korcsoportokban várják:

1. korcsoport: alsó tagozat,

2. korcsoport: felső tagozat,

3. korcsoport: 15 és 33 éves kor közöttiek,

4. korcsoport: 34 év felettiek.

A versenyekre a nevezést, a rajzokat a jelentkezési lapokkal együtt október 6-ig az eletmese2021@gmail.com e-mail címre lehet elküldeni.

A zsűri az online felolvasó verseny résztvevőit november 20-ig minősíti, a szervezők az elért eredményeket november 30-ig teszik közzé a honlapjukon és Facebook-oldalukon.

Az érdeklődők a versenyek további részleteiről a +36/20-312-8584 vagy a +36/30-928-0899-es mobilszámon kaphatnak tájékoztatást.

A felolvasó és az illusztráló versenyre a jelentkezési lap, valamint a kötelező, felolvasandó részletek a www.mosolyvirag.hu honlapon találhatóak meg.

  • KCSSZ


Hagyj üzenetet