Az oltatlan egészségügyi alkalmazottak csak negatív teszttel dolgozhatnak

Az oltatlan egészségügyi alkalmazottak csak negatív teszttel dolgozhatnak

A kórházak és rendelők azon alkalmazottainak, akik nem oltatták be magukat, és az utóbbi 180 napban nem estek át a COVID-19 betegségen, 72 óránként le kell teszteltetniük magukat. Ez a Szlovák Köztársaság Egészségügyi Minisztériuma aktuális iránymutatásából következik. Az intézkedés vonatkozik azokra az alkalmazottakra is, akik a kétadagos vakcinának még csak az első dózisát vették fel – tájékoztatott a TASR hírügynökség.

A teljes védettséget élvező alkalmazottaktól, illetve azoktól, akik az utóbbi 180 napban átestek a betegségen, és nincsenek a COVID-19-re jellemző tüneteik, nem fognak tesztet kérni azelőtt, hogy belépnének a munkahelyükre. 72 óránál nem régebbi negatív tesztet kell viszont felmutatniuk azoknak a munkavállalóknak is, akik már megkapták a vakcina mindkét adagját, de pozitív epidemiológiai anamnézissel rendelkeznek, vagy a COVID-19-re jellemző tüneteik vannak, ugyanakkor mentesülnek a karanténkötelezettség alól.

Az egészségügyi szakközépiskolások, az egészségügyi szakmákra készülő egyetemi hallgatók és oktatóik tesztelését a kórházi gyakorlati képzés során az egészségügyi szolgáltató biztosítja a munkavállalókra vonatkozó rendszer szerint.

  • forrás: tasr, fotó: pexels.com


Hagyj üzenetet