Akinek tünetei vannak, ingyen mehet PCR-tesztre

Ingyen mehet PCR-tesztre az, akinél a COVID-19 tünetei jelentkeznek – emlékeztetett az egészségügyi minisztérium. A tárca azt javasolja, hogy akinek a koronavírus-fertőzésre utaló tünetei vannak, regisztráljon tesztre a www.korona.gov.sk oldalon. Antigén tesztre és PCR-tesztre is lehet jelentkezni. „A COVID-19-re utaló tüneteknél a minisztérium a PCR-tesztet javasolja” – közölte Zuzana Eliášová, a minisztérium szóvivője.

A kérdőívet kötelező a valóságnak megfelelően kitölteni és az összes tünetet bejelölni. A tünetek alapján kap a tesztre jelentkező minél korábbi időpontot a tesztelésre, a lehető legközelebb a lakhelyéhez.

Átmeneti lakhelyet is meg lehet adni, nem csupán az állandót. Azok is jelentkezhetnek ingyenes tesztre, akik műtét előtti kivizsgálásra vagy tervezett orvosi beavatkozásra mennek. „Ebben az esetben fontos megadni a kórházba vonulás dátumát, hogy a tesztet időben el lehessen végezni” – közölte az egészségügyi minisztérium. A PCR-teszt pozitív antigén teszt után is ingyenes.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com

Related Posts

Hét megyében nőtt a szennyvízben a koronavírus koncentrációja
Fogytán vannak a COVID-19 elleni vakcinák, az oltási időpontokat elhalasztják
A veszélyeztetett csoportokba tartozóknak ajánlatos beoltatniuk magukat