Emberi jogi központ: Nem diszkrimináció, ha a beoltottak előnyöket élveznek

Jogi szempontból irrelevánsak és helytelenek azok az egyes jogászoktól származó jogértelmezések, hogy diszkriminatív bármilyen törvényi módosítás, amely előnyöket biztosít a koronavírus ellen beoltott személyeknek – közölte az Emberi Jogi Szlovák Nemzeti Központ (SNSĽP).

„A diszkrimináció megakadályozásáért felelős intézményként az SNSĽP elhatárolódik az ilyen véleményektől. Ugyanakkor leszögezzük, hogy a beoltottaknak előnyöket biztosító bármilyen törvénymódosítást előzetesen diszkriminációt tiltó alkotmányjogi ellenőrzésnek kell alávetni” – tette közzé a központ.

Az SNSĽP felhívta a törvényalkotók figyelmét, hogy a témával kapcsolatos tervezeteik és azok indoklásának megírásánál is vegyék figyelembe a diszkriminációt tiltó alkotmányjogi ellenőrzés minden egyes fázisát. „Ha a törvénytervezet kiállja ezt az alkotmányossági próbát, akkor egy ilyen törvény elfogadása nem jelenti majd a beoltatlan személyek diszkriminálását” – írta az SNSĽP, és rámutatott, hogy ebben az összefüggésben kell kezelni a beoltottak anyagi jutalmazására vonatkozó javaslatokat és a munka törvénykönyvének esetleges módosítását is.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com

Related Posts

Hét megyében nőtt a szennyvízben a koronavírus koncentrációja
Szeptember óta 165 sárgaságos megbetegedést regisztráltak Kassán és környékén
Fogytán vannak a COVID-19 elleni vakcinák, az oltási időpontokat elhalasztják