A lehető legkevesebb időt töltsük a boltokban – javasolja a közegészségügyi hivatal

Az élelmiszerboltokban való vásárlást ajánlott előre átgondoltan és minél gyorsabban elvégezni – tette közzé a figyelmeztetést a romló járványhelyzet kapcsán a közegészségügyi hivatal (ÚVZ).

„Igyekezzenek kerülni azokat az időszakokat, amikor a legtöbben vásárolnak, és tartsák tiszteletben a kockázatos csoportok számára kijelölt vásárlási időt, ha ilyesmi életbe lép egy-egy járásban” – közölte Daša Račková, az ÚVZ szóvivője, a 65 éven felülieknek és az egészségkárosodott személyeknek pedig azt javasolta, hogy ezekben az órákban menjenek üzletbe.

Az eladókkal és a többi vásárlóval ajánlott minél kevesebbet beszélni. „Mindenki viseljen szabályosan felhelyezett maszkot vagy reszpirátort, amely az orrot és a szájat is takarja. A bejáratnál fertőtlenítsék a kezüket vagy húzzanak kesztyűt. A kiszolgáló személyzet utasításait be kell tartani” – sorolta Račková.

Az közegészségügyi hivatal azt tanácsolja, a boltokban is tartsuk a kétméteres távolságot, ha valamelyik polcnál sokan vannak, menjünk vissza később. „Csak azt az árut fogjuk meg, amit valóban megvásárolunk” – figyelmeztetett Račková.

Ha lehetőség van rá, ajánlatos az üzletek automata pénztárait használni és kártyával fizetni. „Ha bevásárlóközpont vécéjét használjuk, minél kevesebb felületet érintsünk meg, és alaposan fertőtlenítsük a kezünket” – zárta Račková.

  • forrás: tasr, fotó: pexels.com

Related Posts

Hét megyében nőtt a szennyvízben a koronavírus koncentrációja
Fogytán vannak a COVID-19 elleni vakcinák, az oltási időpontokat elhalasztják
A veszélyeztetett csoportokba tartozóknak ajánlatos beoltatniuk magukat