Több mint 180 rozsnyói háztartásban ellenőrizte a városi rendőrség a karantén betartását

Több mint 180 rozsnyói háztartásban ellenőrizte a városi rendőrség a karantén betartását

Több mint 180 háztartásban ellenőrizte a karantén betartását a járvány harmadik hullámának kezdete óta a Rozsnyói Városi Rendőrség. Róbert Hanuštiak, a városi rendőrőség parancsnoka úgy tájékoztatott, hogy a városi rendőrök az év első felében is ellenőrizték a kötelező karantén betartását, akkor 520 háztartásban.

„Együttműködési megállapodást kötöttünk az állami rendőrséggel, ennek értelmében Rozsnyó területén mi végezzük az ellenőrzéseket. Minden karanténra kötelezett személyt ellenőrzünk, hogy betartja-e az előírást” – mondta Hanuštiak, és hozzátette, nem jelöltek ki rendőröket külön erre a feladatra, az ellenőrzéseket a szokásos járőrözés részeként végzik.

A kötelező karanténban lévő lakosokról a Rozsnyói Regionális Közegészségügyi Hivatal (RÚVZ) informálja a városi rendőrséget. Ha a városi rendőrség a karanténintézkedések megsértését állapítja meg, az ügyet az egészségügyi felügyelethez továbbítják.

„Olyan esettel is találkoztunk, amikor a karanténra kötelezett személy adatait helytelenül adták meg, nem a rendszerben szereplő lakcímen tartózkodott” – mondta Hanuštiak, és hozzátette, több olyan ügyben is intézkedtek a városi rendőrök, amikor megsértették a karantént. A rendőrparancsnok elmondta, hogy a rozsnyói városi rendőrök ellenőrzik a többi járványügyi intézkedés betartását is.

  • forrás: tasr, illusztrációs kép: pixabay.com


Hagyj üzenetet