Lengvarský a járványhelyzetről: stabil a helyzet a kórházakban

Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter (OĽANO-jelölt) a járványhelyzet kapcsán hétfőn kijelentette, stabil a helyzet a kórházakban és ellenőrzés alatt tudják tartani. Jelenleg 122-en vannak lélegeztetőgépen, a kórházigazgatók pedig az adott járásban uralkodó állapotok szerint alakítják át az osztályokat.

Igor Matovič bírálatai kapcsán megjegyezte, hogy az OĽANO elnökének személyes véleményéről van szó.

„Szombaton (október 23.) olvastam tőle először ilyen kritikát. Az OĽANO jelöltje vagyok, és amíg nem tisztázzuk álláspontjainkat a kollégákkal, addig nem nyilatkozom” – mondta Lengvarský.

Az egészségügyi miniszter ismét kizárta, hogy újabb országos tesztelést rendelnének el, továbbá megerősítette, hogy újra tárgyalni fognak azokról a korlátozásokról, amelyek a beoltottakra vonatkoznak a Covid-automata alapján. „Nem zárom ki, hogy módosítsuk a Covid-automatát, ha erre szükség lesz, és megegyezünk a részletekben a járványügyi szakértőkkel. Egyelőre azonban úgy alakul a járványhelyzet, amire számítottunk, és a Covid-automata is eszerint van beállítva” – mondta Lengvarský és hozzáfűzte, nem szeretne semmilyen kijárási korlátozást bevezetni.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com

Related Posts

Hét megyében nőtt a szennyvízben a koronavírus koncentrációja
Fogytán vannak a COVID-19 elleni vakcinák, az oltási időpontokat elhalasztják
A veszélyeztetett csoportokba tartozóknak ajánlatos beoltatniuk magukat