A sacai kórházban 9 koronavírusos beteg szorul oxigénterápiára

A sacai kórházban 9 koronavírusos beteg szorul oxigénterápiára

A Kassa-sacai kórházban kilenc, COVID-19 betegségben szenvedő páciens szorul oxigénterápiára, egy pedig mesterséges lélegeztetésre. Ezt Pavol Rusnák kórházigazgató jelentette ki hétfőn, hozzátéve: jelenleg kilenc COVID-pozitív alkalmazottat tartanak nyilván, egy alkalmazott karanténban van – számolt be a TASR hírügynökség.

A kórházi dolgozók múlt héten megkezdték a COVID-19 elleni védőoltás harmadik adagjának beadását az immungyengeségben szenvedő pácienseknek. Két nap alatt mintegy 60 érdeklődőt oltottak be. Az oltást a sacai Agel kórház rendelőintézetében berendezett oltóközpontban végzik kedden és pénteken, 13:00 és 14:00 között. A harmadik adagra nem kell előzetesen regisztrálni, elég bemutatni az orvosi ajánlást.

A szóvivő emlékeztetett, hogy ebben az egészségügyi intézményben is szigorú óvintézkedések vannak érvényben. Az épületben kötelező az FFP2 reszpirátor viselése. Az ambuláns vizsgálatokra érkező betegeknek vagy azt kell igazolniuk, hogy beoltatták magukat, vagy azt, hogy átestek a COVID-19 betegségen, vagy pedig azt, hogy negatív a koronavírus-tesztjük. Néhány kivételtől eltekintve tilos a beteglátogatás. Bővebb tájékoztatás a kórház weboldalán olvasható.

  • forrás: tasr, fotó: nemocnicakosicesaca.agel.sk


Hagyj üzenetet