A gyógyfürdők továbbra is működnek – a COVID-szemafor színétől függetlenül

A gyógyfürdők továbbra is működnek – a COVID-szemafor színétől függetlenül

Attól függetlenül, hogy milyen színű a járás a COVID-automata szerint, a gyógyfürdők folyamatosan működnek. A Szlovák Gyógyfürdők Szövetsége úgy tájékoztatta a TASR hírügynökséget, hogy mivel ezek a gyógyfürdők egészségügyi intézmények, ezért olyan rendszerben tarthatnak nyitva, amely nem korlátozza a gyógyfürdői ellátást.

„Az egyes gyógyfürdők orvosi beutaló alapján fogadják a betegeket, és minden olyan szolgáltatás és kezelés igénybe vehető, amely megfelel a világjárvány idején megszabott feltételeknek” – áll a szövetség közleményében.

A szövetség emlékeztetett, hogy a gyógyfürdők a szigorú járványügyi és higiéniai előírások betartásával, az országos közegészségügyi hivatal előírásaival összhangban működnek, hogy a betegek és az alkalmazottak is a lehető legnagyobb mértékben védve legyenek a koronavírus terjedésétől.

     Más a wellness és más a gyógyfürdő

A gyógyfürdők szövetsége hangsúlyozta, hogy fontos különbséget tenni a szállodák wellnessfürdői, az uszodák és az aquaparkok – amelyek az egyes járásokban bevezetett intézkedések miatt zárva vannak – és a gyógyfürdők között, amelyeket az egészségügyi minisztérium működtet.

A gyógyfürdők listája megtalálható az egészségügyi minisztérium, valamint a Szlovák Gyógyfürdők Szövetségének honlapján.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet