Csak negatív teszttel utazhatnak Csehországba az oltatlan szlovák állampolgárok

Csak negatív teszttel utazhatnak Csehországba az oltatlan szlovák állampolgárok

Az oltatlan szlovák állampolgároknak negatív PCR teszttel kell rendelkezniük, és ki kell tölteniük egy ún. beutazási űrlapot is, ha Csehországba akarnak utazni. Az országba érkezésük utáni ötödik és hetedik nap között újra le kell teszteltetniük magukat. Emellett mindenhol kötelező reszpirátort viselni. Kivételt élveznek azok a személyek, akik megkapták mindkét adag védőoltást, és a második dózis felvétele után eltelt legalább 14 nap, illetve akik már átestek a COVID-19 betegségen – tájékoztatott weboldalán a külügyminisztérium.

Csehország azután módosította a beutazás feltételeket, hogy Szlovákiát a nagyon kockázatos, ún. sötétpiros országok közé sorolták.

Nem kell negatív tesztet felmutatniuk és nem kell kitölteniük a beutazási űrlapot a 12 évnél fiatalabb gyerekeknek, a nemzetközi árufuvarozóknak, valamint az ingázó munkavállalóknak és diákoknak, akik munkavégzés vagy iskolalátogatás céljából legalább hetente egyszer átlépik a cseh-szlovák határt. Kivételt élveznek azok a személyek is, akik legfeljebb 24 óráig tartózkodnak az ország területén, illetve a 12 órát meg nem haladó szárazföldi tranzitok résztvevői.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet