A kulturális rendezvényeket is csak az oltottak és a gyógyultak látogathatják

A kulturális rendezvényeket is csak az oltottak és a gyógyultak látogathatják

Ahogy a múzeumokat és galériákat, úgy hétfőtől (november 22.) a filmvetítéseket, a színházi előadásokat és a zenei rendezvényeket is csak “OP rezsimben” (oltottak és gyógyultak) lehet látogatni. A szervezőknek ügyelniük kell a létszámkorlátra is. Ez a Szlovák Köztársaság Közegészségügyi Hivatala (ÚVZ) legfrissebb rendeletéből következik.

A fekete besorolású járásokban 50, a bordó járásokban 100, a pirosakban pedig 200 fő a megengedett maximális látogatószám. Csak szabadtéri büfé tarthat nyitva, az asztalok között két métert el kell hagyni.

A járványhelyzet javulása esetén, amennyiben az adott járás narancssárga vagy zöld besorolást kap, “OP rezsimben” megszűnik a létszámkorlát.

A rendezvényre látogatóknak az előadás ideje alatt el kell takarniuk a felső légutaikat. A szervező köteles nyilvántartásba venni a látogatók elérhetőségét, biztosítani a higiéniai előírások betartását és a termek fokozott fertőtlenítését.

A közegészségügyi hatóság új rendeletei a kormány csütörtöki (november 18.) döntésére reagálnak. A kabinet a járványellenes óvintézkedések szigorítása mellett határozott. A szigorítás célja a mobilitás csökkentése, az esetszám növekedésének megállítása és a kórházak helyzetének stabilizálása. A korlátozások főleg az oltatlan személyekre vonatkoznak.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet