Szigorította a járványügyi rendelkezések ellenőrzését a rendőrség

Szigorította a járványügyi rendelkezések ellenőrzését a rendőrség

Hétfőtől (november 22.) szigorította a járványügyi rendelkezések ellenőrzését a rendőrség, a közlemény szerint minden bevethető embert terepre küldtek az állományból. Az ellenőrzések során a városokra összpontosítanak, és azokra a helyekre, ahol sokan találkoznak – tájékoztatta a TASR-t Denisa Bárdyová, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

„A rendőrök emellett felvilágosító tevékenységet is folytatnak, tájékoztatják az embereket a járványügyi előírásokról, és figyelmeztetnek a rendelkezések megszegésének következményeire” – magyarázta a szóvivő. Hozzátette, hogy a rendőrök minden szabálysértést egyénileg bírálnak el.

A múlt héten 30 100 embert ellenőriztek, az év eleje óta pedig 67 409 járványügyi szabálysértést tapasztaltak. Ezek között volt a karantén elhagyása (1763 eset), maszkviselés elmulasztása (20 984), a tiltás ellenére nyitva tartó létesítmény (143) és a kijárási korlátozás megsértése (44.519).

Összesen 50 092 helyszíni bírságot szabtak ki, 8265 esetet figyelmeztetéssel intéztek el, 6474 ügyet továbbítottak a közegészségügyi hivatalnak, 2578 ügyben még folyik az eljárás. „A legtöbb szabálysértést Eperjes, Kassa és Besztercebánya megyében követték el, a legkevesebbet Trencsén és Nyitra megyében” – tette hozzá a szóvivő.

  • forrás: tasr, fotó: facebook


Hagyj üzenetet