November 25-től tilos tömegrendezvényeket tartani

November 25-től tilos tömegrendezvényeket tartani

Csütörtöktől (november 25.) tilos tömegrendezvényeket tartani. Ez a Szlovák Köztársaság Közegészségügyi Hivatala (ÚVZ) aktuális rendeletéből következik, amelyet várhatóan szerdán tesznek közzé a hivatalos közlönyben. A TASR hírügynökséget Dáša Račková, az ÚVZ szóvivője tájékoztatta.

Kivételt csak a munkavégzéssel összefüggő rendezvények képeznek, de ezeken is legfeljebb tíz személy vehet majd részt, kizárólag oltottak és gyógyultak. A szervezőnek emellett be kell jelentenie, hogy tömegrendezvényt szervez.

Istentiszteletekre csak egyéni lelkipásztori tevékenység formájában kerülhet sor. Az esküvői szertartásokon és a keresztelőkön legfeljebb hat személy vehet részt (a szervezők nem számítanak bele ebbe a létszámba). A temetésekre nem vonatkozik létszámkorlát. Minden szertartáson fokozottan ügyelni kell a higiéniai előírások betartására, tilos például egyazon edényből innia több embernek, fertőtleníteni kell a használati tárgyakat – figyelmeztetett Račková.

A professzionális sportversenyeket csütörtöktől csak nézők nélkül lehet megtartani, a sportolók és a szervezők számára kötelező a tesztelés.

Račková felhívta a figyelmet néhány tömegrendezvényre vonatkozó általános előírásra is. Belső terekben mindig reszpirátort, szabadtéri rendezvény esetén arcmaszkot kell viselni. A szervezőnek fel kell jegyeznie a résztvevők elérhetőségeit, biztosítania kell a kézfertőtlenítés lehetőségét, a gyakori szellőztetést és az átfogó fertőtlenítést, valamint a legalább kétméteres távolságot a nem egy háztartásban élő résztvevők között.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet