A korlátozások miatt szigorítják a határellenőrzést

A korlátozások miatt szigorítják a határellenőrzést

A kihirdetett rendkívüli helyzet miatt azokra is vonatkoznak a korlátozások, akik külföldről érkeznek Szlovákia területére – közölte Denisa Bárdyová, az Országos Rendőr-főkapitányság (PPZ) szóvivője, és bejelentette, hogy az úgynevezett külső határokon, azaz az ukrán határon, valamint a schengeni övezeten kívüli országokból érkező légi járatokon minden egyes utast ellenőrizni fognak a rendőrök, hogy megállapítsák, az utazás célja megfelel-e a kijárási korlátozás alóli kivételnek.

„Ha megállapítják a kijárási korlátozás megsértését, 1000 euróig terjedő helyszíni bírság szabható ki” – tette hozzá Bárdyová.

A szóvivő tájékoztatása szerint a rendőrség szúrópróbaszerű ellenőrzéseket végez a belső határátkelőhelyeken. „A rendőrök az osztrák, a magyar, a lengyel és a cseh határon ellenőrzik, hogy az ország területére belépők betartják-e a kötelező karantént. Szúrópróbaszerűen ellenőrzik a harmadik kategóriába tartozó közúti átkelőket és minden más határt is, például a zöldhatárokat, a kerékpárutakat és a folyami átkelőket” – tette hozzá Bárdyová.

A legfrissebb információkat a belügyminisztérium honlapján teszik közzé. A kijárási korlátozás alóli kivételekkel kapcsolatos tájékoztatás a közegészségügyi hivatal (ÚVZ) honlapján található.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet