Politikai döntés volt – a szakmai konzílium bírálja az új járványellenes intézkedéseket

Politikai döntés volt – a szakmai konzílium bírálja az új járványellenes intézkedéseket

A szakmai konzílium bírálja az újonnan bevezetett járványellenes óvintézkedéseket. A TASR hírügynökségnek küldött közös nyilatkozat szerint az új intézkedéscsomagot a szakértők politikai döntésként könyvelik el, amelyre az intézkedések megalkotóinak kell magyarázatot adniuk.

“Javaslataink között szerepelt a beoltottak előnyben részesítése motivációs céllal, ugyanakkor figyelembe vettük a rossz járványügyi helyzetet is. Szerencsétlen lépésnek tartjuk, hogy az üzletek és a szolgáltató egységek nagy része idő előtt megnyílik, a másik oldalon viszont országosan bezárják az iskolákat. Ilyesmit a konzílium nem javasolt. Nem javasolta a családlátogatás megtiltását sem, amely ilyen széles körű enyhítés esetén logikátlan és végrehajthatatlan intézkedés” – áll a nyilatkozatban.

A várhatóan az omikron variáns által okozott következő hullámmal összefüggésben a konzílium fokozott óvatosságra int. A szakértők szerint az alacsony átoltottság melletti túlzott enyhítés nagyon kockázatos. Hangsúlyozzák, hogy a védőoltás továbbra is a leghatékonyabb fegyver a COVID-19 betegséggel szemben.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet