A Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma versíró pályázati felhívása diákok részére

A Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma versíró pályázati felhívása diákok részére

A Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma versíró pályázatot hirdet diákok részére. Három kategóriában lehet jelentkezni, a verspályázat témája kötetlen. A beadási határidő január 31.

A résztvevőket Kazincbarcika és vonzáskörzete, Encs és vonzáskörzete, Rimaszombat és térsége, Tornalja és térsége, Rozsnyó és térsége, Szepsi és térsége, Buzita és térsége, Kassa és térsége, Nagykapos és térsége, Szatmárnémeti és Nagykároly térsége, Csantavér és térsége, valamint Kárpátalja iskoláiból várják. 

A versenyre három korcsoportban lehet nevezni, az első korcsoportba 1-2. és 3-4. osztályos tanulók jelentkezhetnek, a másodikba 5-6. és 7-8- osztályosok, a harmadik korcsoportba pedig a középiskolás diákok nevezhetnek – tájékoztatta portálunkat Dienes Mária, Bessenyei György-díjas népművelő, a Kazincbarcikai Egyesületek Fórumának elnöke.

A verpályázat témája kötetlen, tehát bármilyen verssel lehet nevezni. A szervezők témajavaslatai között szerepelnek a természetről – növényekről, élőlényekről, természeti jelenségekről, évszakokról akár jeles napokról – szóló versek, melyek szólhatnak a hó borította tájról, a kert virágairól vagy a kedvenc állatról is. A versek témái lehetnek az érzelmek is (öröm, szomorúság, vágyak, szerelem), de szólhatnak a szülőföldről is.

A diákok a pályázati kiírásra készült, önálló alkotásokkal nevezhetnek a versenybe. A vers lehet kötött formájú (pl. dal, elégia, óda stb.) vagy szabad versformájú alkotás is (pl. prózavers, képvers, betűvers stb.) maximum két oldal terjedelemben. Egy pályázó egy kategóriában egy alkotással pályázhat.

Pályázni kizárólag a dienes.maria@gmail.com e-mail címre küldött pályázati anyaggal lehet. A beadási határidő 2022. január 31. 24:00 óra.

Az alkotásokat a Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma által felkért szakértő zsűri bírálja el. Az eredményhirdetésre az Egressy Béni Nemzetközi Vers- és Prózamondó Versenyen kerül sor, várharóan 2022 áprilisában. A pályamunkákat a zsűri javsalata alapján fogják díjazni a szervezők, a három kategória első három helyezettje könyvjutalmat és közlési lehetőséget kap.

  • Rozsnyó-vidék/Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet