Idén is megrendezésre kerül az online Felsőoktatási Tájékoztató Körút

Idén is megrendezésre kerül az online Felsőoktatási Tájékoztató Körút

A Felsőoktatási Tájékoztató Körút (FTK) minden évben megrendezésre kerül, hogy a Diákhálózat (DH) tagjai eligazítsák a továbbtanulni kívánó magyar diákokat. Ezért a DH már sok éve bejárja a szlovák középiskolákat, így segítve a diákok választását. Az egyetemi rendszerekben való tájékozódás nem mindig egyszerű, a járványhelyzet pedig egyértelműen nem kedvez a leendő gólyáknak – tájékoztatta portálunkat Czinege Noémi, a Diákhálózat sajtóreferense.

A Felsőoktatási Tájékoztató Körút célja, hogy a középiskolás diákok betekintést nyerhessenek Szlovákia, Csehország és Magyarország felsőoktatási és felvételi rendszerébe, megismerkedjenek az egyetemekkel, lakhatási lehetőségekkel és egyéb hasznos információkkal, illetve trükkökkel.

A program a járványhelyzet miatt tavaly csak az online térben tudott megvalósulni. Idén a nyugati intézményeket még sikeresen bejárták a DH tagjai, ám a keleti iskolákat már nem sikerült felkeresni. Ezért január 8-án ismét megvalósul az online FTK. Az esemény egy általános tájékoztatóval veszi kezdetét Facebook live keretein belül 14:00 órától, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek az egyetemek működésével és a felvételi rendszerekkel. Ezután 15:00 órától félóránként indulnak a különálló Google Meet-beszélgetések, amelyben a diákok már konkrét egyetemi városokkal kapcsolatban tehetik fel kérdéseiket a diákklubok képviselőinek.

  • Rozsnyó-vidék/DH


Hagyj üzenetet