Már több az új fertőzöttek száma a Rozsnyói járásban, mint az előző hullámban

Már több az új fertőzöttek száma a Rozsnyói járásban, mint az előző hullámban

A Rozsnyói járásban az új esetek száma meghaladta a korábbi hullám idején regisztrált maximumot. Jozef Varga, a régió tisztiorvosa a TASR-nek elmondta, a jelenlegi fejleményeket látva feltételezhető, hogy a járásban már az omikron variáns dominál.

„A negyedik naptári héten 130 százalékos növekedést regisztráltunk az esetszámokat tekintve. A hétnapos előfordulási arány 100 ezer lakosra vetítve elérte a 924 esetet” – tette hozzá Varga. Ennek ellenére – mondta – a rozsnyói kórházban egyelőre stabil a helyzet.

Az egészségügyi szakember tájékoztatása szerint a 65 évnél idősebbek az összes új fertőzött mindössze 3,4 százalékát tették ki, de a gyerekek körében erősebben terjed a járvány. „Az összes fertőzött 34 százaléka 18 év alatti. A múlt héten kilenc óvodai csoportban, 73 alapiskolai osztályban és 16 középiskolai osztályban regisztráltunk fertőzötteket” – tájékoztatott Varga.

A Rozsnyói Regionális Közegészségügyi Hivatal (RÚVZ) arra készül, hogy ugrásszerűen emelkedni fog a fertőzöttek száma, ami valószínűleg azzal függ össze, hogy a Rozsnyói járásban alacsony az átoltottsági arány, a lakosság körülbelül 41 százaléka kapta meg a COVID-19 elleni vakcina két adagját. A járás lakosságának több mint 22 százaléka megkapta a harmadik oltást.

  • forrás: tasr, fotó: procare.sk


Hagyj üzenetet