A szülők többsége támogatja a szakkörök és a sportkörök működtetését

Bár az omikron variáns sokkal gyorsabban terjed, nem emelkedett azoknak a szülőknek az aránya, akik félnek iskolába küldeni a gyereküket a nagyobb fertőzésveszély miatt. Emellett a szülők többsége azt akarja, hogy a sportkörökre és az egyéb szabadidős tevékenységekre ne vonatkozzanak szigorúbb szabályok, mint az iskolalátogatásra.

A szülők elenyésző része hajlandó továbbra is állni a tesztelés költségeit azért, hogy a gyerekük részt vehessen az edzéseken és a versenyeken, vagy más szakköri és szabadidős tevékenységben. Mindez a Rodičia.sk polgári társulás felméréséből derült ki, a TASR hírügynökséget Matej Stuška, a szervezet ügyvezető igazgatója tájékoztatta az eredményekről.

A szülők 77 százaléka, és az összlakosság 67 százaléka helyesli, hogy az iskolalátogatásnak nem feltétele a szülők és a gyerekek kötelező rendszeres tesztelése. A korábbi felmérések során csupán egyetlen egyszer volt viszonylag magas azoknak a szülőknek az aránya, akik a tantermi oktatást és a szakkörök működését szorgalmazták akár annak árán is, hogy folyamatosan tesztelni kellene az egész családot, mégpedig 2021 februárjában, amikor a legjobban tombolt a járvány második hulláma.

A szülők döntő többsége, 83 százaléka szerint a szakkörök látogatására és egyéb szabadidős tevékenységekre nem vonatkozhatnak szigorúbb szabályok, mint az iskolalátogatásra. A felmérés szerint már csak 9 százalékuk hajlandó állni az ezzel kapcsolatos tesztelési költségeket, további 19 százalékuk pedig „még egy ideig” hajlandó erre, a többi szülő viszont nem.

A 2021 szeptemberében végzett felméréshez viszonyítva nem változott azoknak a szülőknek az aránya, akik félnek iskolába járatni a gyerekeiket a fertőzésveszély miatt: 10 és 15 százalék között mozog az arányuk.

A felmérést a 2muse ügynökség végezte január 19-e és 25-e között, 1005 megkérdezett és 387 olyan család bevonásával, amelyben van iskoláskorú gyerek.

  • forrás: tasr, fotó: pexels.com

Related Posts

Hét megyében nőtt a szennyvízben a koronavírus koncentrációja
„Versfolyam 23” – az online versmondó rendezvény hatodik alkalommal várja a szavalókat
Fogytán vannak a COVID-19 elleni vakcinák, az oltási időpontokat elhalasztják