A 2022-es Képzőművészeti Spektrum témái: Táj és emlékezet

A 2022-es Képzőművészeti Spektrum témái: Táj és emlékezet

A rozsnyói székhelyű Gömöri Művelődési Központ (GOS), a Kassa Megyei Önkormányzat kulturális intézménye meghirdette a 2022-es Képzőművészeti Spektrum (Výtvarné spektrum 2022), az amatőr képzőművészeti alkotások versenyének regionális fordulóját.

A többfordulós versenybe 15 év feletti fiatalok és felnőttek nevezhetnek be. A kezdeményezés célja az amatőr képzőművészet fejlődésének támogatása és kiemelkedő új tehetségek felkarolása.

A verseny 59. évfolyamát a műfaji sokszínűség jellemzi, és az, hogy teret ad alkotók szabad önkifejezésének. A festészet, rajz, grafika, térbeli és digitális alkotások, valamint kísérleti művek kategóriájához idén két ajánlott téma kapcsolódik, az emlékezet és a táj.

„A táj lehet atmoszférikus, realisztikus, drámai, idilli… Több módja van a megragadásának, teret ad a kísérletezésnek, és így nagyon ösztönző témája lehet az alkotóknak. Az emlékezet absztraktabb fogalom, de a kreativitás végtelen, és a Képzőművészeti Spektrum verseny éppen az ilyen alkotókról szól“ mondja Martina Kleinová, a művelődési központ kulturális menedzsere.

A képzőművészeti versenybe 2022. február 18-ig lehet jelentkezni a www.nocka.sk  honlapon a versenyek és seregszemlék szekcióban https://www.nocka.sk/sutaze-a-prehliadky/vytvarnespektrum/. A következő lépés, hogy minden regisztrált alkotónak legkésőbb február 18-ig személyesen el kell vinnie a műveit a Gömöri Művelődési Központba (Betléri utca 8.). További tájékoztatás: Martina Kleinová, martina.kleinova@gos.sk, 0915 884 135, www.gos.sk.

  • pr-i, Rozsnyó-vidék


Hagyj üzenetet