A kilencedikeseknek egy mobilalkalmazás segíthet a középiskola kiválasztásában

A kilencedikeseknek egy Stredná elnevezésű alkalmazás nyújthat segítséget a középiskola kiválasztásában. Ez a tanulóknak saját preferenciáik alapján segít keresni az iskolák között, továbbá személyiségtesztet kínál annak eldöntéséhez, hogy az egyes tanulmányok mennyire megfelelőek az adott tanuló számára, valamint lehetőséget nyújt egy saját lista létrehozására a kedvenc iskolákról. A TASR-t erről az Oktatásügyi, Tudományos, Kutatási és Sportügyi Minisztérium (MŠVVaŠ) kommunikáció és marketing osztálya tájékoztatta.

„A középiskolák rengeteg minőségi és attraktív szakot kínálnak, az applikációnak köszönhetően pedig mindegyik elérhetővé válik a diákok számára. Az alkalmazás egy egyszerű személyiségtesztet is kínál, amely néhány kérdés alapján megállapítja a diák személyiségtípusát, és ez alapján felkínálja a számára megfelelő iskolákat” – pontosított Branislav Gröhling (SaS) tárcavezető.

Az alkalmazás az alapiskolás diákok számára információkat nyújt a középiskolákról, míg a középiskoláknak teret biztosít a bemutatkozásra. “Az applikációban jelenleg 574 középiskola található meg kölönféle szakirányokkal, a gimnáziumoktól kezdve a szakközépiskolákon át a konzervatóriumokig. A regisztráció kivétel nélkül minden középiskola számára elérhető”– közölte a minisztérium.

A keresésnél lehetőség van megszűrni azokat az iskolákat, amelyek regisztráltak. A minisztérium szerint az egyes iskolák leírásához tartozik az elérhetőség, a képgaléria és más érdekes információk az iskoláról.

A személyiségteszt 42 kérdésből áll. “Az eredmény segít a diáknak kiválasztani a jövőbeli tanulmányait, és feltárja a szakmai karrierre való képességeit. A teszt eredménye megmutatja a felhasználó jellemvonásait, melyek az adott személyiségtípusra jellemzőek” – egészítette ki a tárca.

A “Kedvencek” funkció lehetővé teszi a diák számára, hogy saját listát készítsen a kedvenc iskoláiról.

Az applikáció ingyenesen letölthető az okostelefonra. További információk a stredna.sk weboldalon érhetők el. Az applikációt az MŠVVaŠ és az OZ Digtial League készítette el. Az oktatásügyi tárca felhívja a figyelmet arra, hogy a középiskolai felvételikre március 20-ig lehet jelentkezni.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com

Related Posts

Nyílt nap az Eperjesi Egyetemen
OLVASNI JÓ! – Király Anikó: A balatoni sellő
„Versfolyam 23” – az online versmondó rendezvény hatodik alkalommal várja a szavalókat