Sulík szerint az idei évre biztosított Szlovákia energiaellátása

Sulík szerint az idei évre biztosított Szlovákia energiaellátása

Az idei évre biztosítva van Szlovákia energiaszükséglete, legyen szó kőolajról, földgázról vagy az atomerőművek fűtőanyagáról – jelentette ki szerdán Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter.

„Erre az évre biztosítva van Szlovákia energiaellátása, és B terv is van minden egyes energiahordozó esetében” – mondta Sulík. Hozzátette, hogy a feketeszénnel sem lesz gond.

Sulík már korábban beszámolt arról, hogy megérkezik Szlovákiába az első cseppfolyósföldgáz-szállítmány, és ha leáll az orosz kőolajvezeték, az Adria-kőolajvezetéket használhatnánk. Az atomerőművek fűtőanyagával kapcsolatban elmondta, hogy kedden (március 1.) érkezett légi úton egy orosz szállítmány, aminek elegendőnek kell lennie erre az évre – tájékoztatott a TASR hírügynökség.

A gazdasági tárca emellett az amerikai Westinghouse céggel tárgyalt a fűtőanyag-szállításról. „Stabil és biztonságos megoldást keresünk. Egyébként is jobb, ha két beszállító is van” – mondta Sulík, hozzátéve, hogy gazdasági szempontból is előnyös megoldásokat kell keresni.

  • forrás, fotó: tasr


Hagyj üzenetet