Eltörlik a tömegrendezvényekre vonatkozó létszámkorlátozást

Eltörlik a tömegrendezvényekre vonatkozó létszámkorlátozást

Március 14-től eltörlik a tömegrendezvényekre vonatkozó létszámkorlátozást és az üzemidőre vonatkozó járványügyi megszorításokat. A reszpirátor viselése továbbra is kötelező lesz. Erről szerdán döntött a kormány.

A pontos szabályokat az országos közegészségügyi hivatal (ÚVZ) határozza meg. Ezeket csütörtökön (március 10.) hozzák nyilvánosságra.

“Ez vonatkozik a tömegrendezvényekre, a sporteseményekre, a fitneszközpontokra, az aquaparkokra, a wellnessközpontokra, ahol valamilyen módon korlátozzák a létszámot” – mondta Matej Mišík, az Egészségügyi Elemzések Intézetének (IZA) vezetője. Emlékeztetett arra, hogy ezek a létesítmények továbbra is alapüzemmódban fognak működni.

A reszpirátor viselésére vonatkozó rendelet is módosul. Mišik elmondta, hogy a televíziós műsorvezetőknek és a sajtótájékoztatókon felszólalóknak a továbbiakban nem kell reszpirátort viselniük.

Megszűnik a kötelező PCR-tesztelés az egyes országokból Szlovákiába érkezők számára.

A korlátozások lazítására eredetileg csak a hónap végén került volna sor. Az egészségügyi minisztérium a tervezettnél korábban beadott javaslatot a betegek számának csökkenésével és a kórházak helyzetének a stabilizálódásával indokolta.

„A járványügyi helyzetet továbbra is figyelemmel kísérjük, és ha a helyzet romlik vagy javul, készek leszünk az újabb módosítások bevezetésére” – tette hozzá a tárca.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet