Még mindig sok a COVID-fertőzött, továbbra is ügyelni kell a fokozott higiéniára – javasolja az országos tiszti főorvos

Ján Mikas országos tiszti főorvos azt ajánlja, fokozottan figyeljünk oda a higiéniára. A szakember szerint ez egyszerű módja annak, hogy csökkentsük a COVID-19, valamint más légúti fertőzések terjedésének kockázatát – közölte a TASR hírügynökséggel Daša Račková, az országos közegészségügyi hivatal (ÚVZ) szóvivője.

„A létesítmények működésére és a tömegrendezvények szervezésére vonatkozó korlátozások feloldása a gyakorlatban azt jelenti, hogy mindannyiunknak oda kell figyelnünk saját és szeretteink egészségére” – mondta Mikas. Az országos tiszti főorvos közölte, a védőoltás és a reszpirátorviselés mellett továbbra is be kell tartanunk az alapvető szabályokat.

Mikas emlékeztetett, erre azért van szükség, mert továbbra is tartósan magas az új fertőzöttek száma. Ezért a közegészségügyi hivatal belefoglalta ezeket a javaslatokat az országos tiszti főorvos ajánlásaiba. „Ha betartjuk ezeket az ajánlásokat, azzal csökkenthetjük a fertőzés kockázatát” – magyarázta Mikas. A részletek megtalálhatók az ÚVZ honlapján.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com

Related Posts

Hét megyében nőtt a szennyvízben a koronavírus koncentrációja
Fogytán vannak a COVID-19 elleni vakcinák, az oltási időpontokat elhalasztják
A veszélyeztetett csoportokba tartozóknak ajánlatos beoltatniuk magukat