Tudjunk egymásról

Tudjunk egymásról

A PRO LE-TI polgári társulás „Tudjunk egymásról” című sikeres pályázatának keretében a civil szervezetek felkutatásán, összekapcsolásán kívül tevékenységeik népszerűsítését és megjelenési lehetőségeinek segítését tűzte ki célul.

A Rozsnyói járásban látványosan megcsappant a magyar nyelv használata. A járási székhelyű városi lap és a rozsnyovidek.sk portálon kívül nincs más sajtóorgánum, amely régiós szinten nyújtana tájékoztatást, helyet adna a rendezvények népszerűsítésére, beszámolók közzétételére magyar nyelven.

Beke Beáta, a polgári társulás elnöke úgy véli, hogy a hiánypótló és identitástudatot erősítő pályázatukkal a régió magyar civil társadalmának erősítését, szerepvállalásának megkönnyítését, tevékenységeik összekapcsolását és a közösségi értékek láthatóságát tudják biztosítani.


„A járásban a magyar lakta települések 50 km szélesen és 50 km hosszan találhatók. A programok sokszor fedik egymást, vagy el sem jut az információ a távolabbi potenciális érdeklődőkhöz. Ezért is célszerű, hogy a járás online világában szervezetten és látványosan, magyar nyelven jelenjenek meg az információk, a közösségi értékeink, sikereink láthatóvá váljanak” – ismertette elképzelésüket Beke Beáta.


A Magyar Kormány támogatásával megvalósuló projekt keretében 10 hónapon keresztül a PRO LE-TI polgári társulás és rozsnyovidek.sk portál együttműködésében a járás magyarlakta településeiről, a készülő és megvalósult rendezvényekről, a közösségünk kulturális, természeti és történelmi értékeiről olvashatnak.

#tudjunkegymasrol #proleti #rozsnyoijaras



Hagyj üzenetet