Mesék és bábok varázsbirodalma – jubileumi kiállítás a 25 éves Rozsnyói Meseszínházról

A Rozsnyói Meseszínház fennállásának 25. évfordulója alkalmából a Rozsnyói Bányászati Múzeummal, Kassa megye kulturális intézményével és Rozsnyó várossal együttműködve jubileumi kiállítást rendezett a Rozsnyói Bányászati Múzeum Galériájában, melynek ünnepélyes megnyitójára 2022. június 10-én került sor.

A Mesék és bábok varázsbirodalma címet viselő tárlat délelőtt a gyerekeknek nyitotta meg kapuit. A koncerttel egybekötött kiállításon kipróbálhatták a bemutatott díszleteket, és a meseszínház szereplőivel visszaemlékezhettek a mesékre, történetekre.

A délutáni megnyitón Pavol Lackanič, a Rozsnyói Bányászati Múzeum igazgatója, Buczkó István, Magyarország Kassai Főkonzulátusának konzulja, Michal Domik, Rozsnyó város polgármestere és Pavol Hrehorčák, a Kassai Bábszínház igazgatója köszöntötték a résztvevőket.

Badin Gabriella, a kiállítás kurátora röviden bemutatta a meseszínház 25 éves munkásságát. Kiemelte a bábok sokszínűségét, a bábtervezők munkáját, mellyel jelentősen hozzájárulnak a színház látványvilágához.

Badin Ádám, a színház művészeti vezetője megköszönte a segítőknek, művészeknek, támogatóknak, hogy hozzájárultak a Meseszínház munkájához. Örömét fejezte ki, hogy ez a kiállítás meg tudott valósulni.

A jubileumi kiállítást a gyermek és felnőtt közönség 2022. augusztus 31-ig látogathatja. A kiállítást Rozsnyó város támogatta.

  • fotó: M. Gy.

Related Posts

A tűzoltók fokozott tűzveszélyre figyelmeztetnek a Rozsnyói járásban
Csütörtökön zárva lesz a városi hivatal
Kerékpáron a baglyok nyomában – múzeumi tábor gyerekeknek