Gömör szívében újra dübörög a gombaszögi fesztivál

Megnyitotta kapuit a Gombaszögi Nyári Tábor. A szlovákiai magyar ifjúságot tömörítő legnagyobb hazai fesztivál 2022. július 12. és 17. között gazdag programmal várja az érdeklődőket. A fesztivál a megszokott helyén, a Szalóc községhez tartozó Gombaszögi-völgyben valósul meg.

Idén már megszorítások nélkül, teljes energiabedobással dübörög a tábor. Így már a korábbi években megszokott, mintegy félezer programmal és számos helyszínnel látja el a fesztiválozók igényeit, ezzel is visszatérve a járványhelyzet előtti formájához. Az érdeklődők több színpad és társszervező kínálatából válogatva találhatják meg a számukra legmegfelelőbb elfoglaltságot. Idén is nagyon színes a programkínálat: közéleti előadások, kerekasztal-beszélgetések, képzőművészeti műhelyek, hazai és anyaországi zenekarok, csapatjátékok, gasztronómiai különlegességek és még sok-sok finomság a kultúra kedvelőinek. Kiemelt előadóink közé tartoznak a Carson Coma zenekar, a Parno Graszt, az Aurevoir, a Csík Zenekar, Presser Gábor és Ákos, valamint egyéb színvonalas előadók – tájékoztatták portálunkat a szervezők. Hazai fronton képviseltetik magukat többek között a Jóvilágvan, Gorlo Volka és Estendøn zenekarok.

A táborban idén több, mint 300 az önkéntesek száma. Új társszervezőkkel is bővül a fesztivál csapata, új helyszíneket és programokat létrehozva. Ezen partnerek közé tartozik a kassai Rovás Központ, akik egy frissen épült helyszínt, a Rovás Képzőművészeti Pavilont töltenek meg kézműves foglalkozásokkal. A szervezők csapatát továbbá a Fiatal Reformátusok Szövetsége (FIRESZ), valamint az ATEMPO.sk szlovákiai magyar zenei-kulturális portál bővíti. A tábor újdonságai közé tartozik a Coburg-camping helyszín (Darázsrét), amelynek köszönhetően a fesztivál idén még több táborozónak adhat otthont. 2019 után nagy örömünke újra üzemel a Csemadok-stage (Nagyszínpad) is.

Az érdeklődők számára továbbra is fenntartjuk a helyszíni jegyvásárlás lehetőségét.

  • GNYT, fotó: Rozsnyó-vidék archívum

Related Posts

Gombaszög: utolsó lehetőség kedvezményes jegyre
Újabb fellépőkkel bővült Gombaszög zenei kínálata
A gombaszögi Andrássy-kúria is harcba szállt az Év műemléke díjért