Hivatalosan is megnyílt a Gombaszögi Nyári Tábor

Hivatalosan is megnyílt a Gombaszögi Nyári Tábor

Sikeresen lezajlott a gombaszögi tábor 0. napja. A megnyitón Orosz Örs köszöntötte a táborlakókat, illetve beszámolt az elmúlt két év fejlesztéseiről. Beszédet mondott Bárdos Gyula, a Csemadok országos elnöke és Kiss Réka, a Diákhálózat elnöke.

Az elmúlt időszakban felépült új helyszínek – mint például a Rovás képzőművészeti pavilon –, átadója pénteken (július 15-én) valósul meg, Varga Judit igazságügyi miniszter és Milan Krajniak munka-, szociális és családügyi miniszter jelenlétében.

A Művészetek pavilonja az idei legfrisebb fejlesztésünk. A helyszín különlegessége többek között abban rejlik, hogy a tavaly összedőlt feketehegyfürdői-szepességi történelmi klimatikus gyógyfürdő zenepavilonja ihlette, mivel ennek a valamikori építménynek a felnagyított mása. Ezt a nyolcszögletes pavilont nem más, mint a kassai Rovás társulás veszi majd birtokba. Alapterülete 8 méter átmérőjű. A tetején lévő fenyőfa-konstrukció Baffy Lajos és ács-csapatának munkája. Szeretettel várunk Téged is ezen az új helyszínen, amely az Andrássy-kemping szívében helyezkedik el.

Holnap és a tábor többi napján is rengeteg érdekes előadás vár rád a gombaszögi völgyben.

  • szöveg, fotó: Gombaszögi Nyári Tábor


Hagyj üzenetet