A csütörtöki nap is izgalmas programokkal telt a gombaszögi táborban

Elérkeztünk Gombaszög fesztiváljának harmadik napjához, ami verőfényes napsütésre virradt. Fesztiválozók százai tomboltak tegnap az újra működő Csemadok-stage (Nagyszínpad) előtt. Csodálatos hangulatban indult a csütörtöki nap is, ahol a táborozók számtalan érdekes előadást hallgattak a délelőtt folyamán.

Az előadások között szerepelt a Tost László, Kassa polgármesteréről szóló könyv bemutatója, amelynek címe: József nádortól a Beneš-dekrétumokig – Egy kassai magyar családtörténet.

Az Új Szó szervezésében megtudhattuk azt is: Mennyire egységes a Szövetség? Megszűntek, vagy csak a felszín alá szorultak az MKP, a Híd és az Összefogás közti konfliktusok? A beszélgetést Czímer Gábor moderálta.

A Megöltétek a folyónkat! című beszélgetés során Orosz Örs, Ján Kopra és Dr. Varga beszélgettek arról, hogyan is következett be a Sajó katasztrófája, illetve kiket terhel a felelősség. Aki kérdezett: Szalai Erika.

A fiatalok körében elsöprő sikert aratott Dr. Zacher Gábor előadása, amelynek címe: Jó trip vagy rossz trip? Tanulságos előadás volt a fiatalok számára a kábítószerek használatának következményeiről.

A társszervezők jóvoltából pedig kellemes dallamokat hallottunk a Korona komolyzenei színpadánál, illetve kézműves foglalkozásokat is tartottak a SzobaChillben, a FolkSzögletben és a Rovás kézművespavilonban.

A mai napon Gombaszögre látogatott Szentkirályi Alexandra, Magyarország Kormányának szóvivője, aki az imázsépítésről adott elő a táborozóknak.

  • Gombaszögi Nyári Tábor,  fotó: M. Gy.

Related Posts

Gombaszög: utolsó lehetőség kedvezményes jegyre
Újabb fellépőkkel bővült Gombaszög zenei kínálata
A gombaszögi Andrássy-kúria is harcba szállt az Év műemléke díjért