A Ryanair vezetője szerint vége az olcsó, 1-10 eurós repülőjegyek korszakának

A Ryanair vezetője szerint vége az olcsó, 1-10 eurós repülőjegyek korszakának

Michael O’Leary, az ír Ryanair fapados légitársaság vezetője szerint vége az olcsó, 1-10 eurós repülőjegyek korszakának.

O’Leary a BBC 4-nek úgy nyilatkozott, hogy a következő években nem látja lehetőségét az ilyen alacsony áraknak. Szerinte a Ryanair jegyeinek tavalyi 40 eurós átlagára idén 50 euróra emelkedik. A drágulás oka az olajár alakulása.

Azt azonban nem gondolja a Ryanair főnöke, hogy az emberek nem fognak utazni. Sőt, úgy véli, még jobban figyelni fogják a repülőjegyek árát. „Szerintem az emberek még érzékenyebbek lesznek az árakra, és várhatóan milliók fogják keresni a minél olcsóbb jegyeket” – tette hozzá.

O’Leary kritizálta a brit repülőterek vezetését, amiért nem tudták kezelni az utóbbi hónapokban tapasztalható utasáradatot, pedig több hónapjuk volt a felkészülésre.

A Ryanair viszonylag kevés járatot volt kénytelen törölni, a légitársaság ugyanis már ősszel úgy döntött, hogy az újabb járványhullám ellenére is több dolgozót vesz fel, növeli a légiutas-kísérők és a pilóták számát.

O’Leary szerint a Brexit továbbra is problémákat vet fel az Egyesült Királyságban. Az Európai Unióból való kilépés katasztrófa volt a munkáltatók számára, és itt az ideje, hogy London legalább részben korrigálja a „Brexit ostobaságát” azzal, hogy egy új szabadkereskedelmi megállapodás révén ismét megpróbál közelebb kerülni az EU-hoz.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet