A Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma versíró pályázati felhívása diákok részére

A Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma versíró pályázati felhívása diákok részére

A Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma versíró pályázatot hirdet felvidéki, kárpátaljai, erdélyi, vajdaság és magyarországi alapiskolások és középiskolások részére. A pályázat beadásának határideje: 2023. január 31. 24:00 óra.

A versenyre három korcsoportban lehet nevezni, első korcsoport: 1-2. és 3-4. osztályosok, második korcsoport: 5-6. és 7-.8. osztályosok, harmadik korcsoport: középiskolások.

“A verspályázat témája kötetlen, tehát bármilyen verssel lehet nevezni” – tájékoztatta portálunkat Dienes Mária, Bessenyei György Díjas népművelő, a Kazincbarcikai Egyesületek Fórumának elnöke. Egy pályázó egy kategóriában egy alkotással pályázhat. A pályázati kiírásra készült, önálló alkotásokat fogadnak el.

Tematikus javaslatok:
1. A közvetlen természetről: természeti jelenségek, növények, élőlények (akár a hó borította tájról, a kert virágairól, kedvenc állatodról) évszakokról, jeles napokról stb.

2. Érzelmekről: öröm, szomorúság, vágyak, szerelmek stb.

3. A szülőföldről

Pályázati kategóriák:

  1. Kötött formájú vers (pld. dal, elégia, óda stb.)

  2. Szabad versforma (pld. prózavers, képvers, betűvers stb.) maximum két oldal terjedelemben.

Pályázni kizárólag az alábbi e-mail címre megküldött pályázati anyaggal lehet: dienes.maria@gmail.com

Az alkotásokat a Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma által felkért szakértő zsűri bírálja el. Az eredményt az Egressy Béni Nemzetközi Vers- és Prózamondó Versenyen fogjuk kihirdetni, várhatóan 2023 áprilisában” – adták hírül a szervezők.

A pályamunkákat a zsűri javaslata szerint díjazzák. A három kategória első három helyezettje könyvjutalmat és közlési lehetőséget kap.

  • Rozsnyó-vidék, illusztrációs kép: pixabay.com


Hagyj üzenetet