Az új év kezdete óta rendkívül meleg az idő, folytatódik az enyhe tél

Az új év kezdete óta nagyon meleg idő van az országban, de egész Európában is, és ez a következő napokban is így marad. A magasabban fekvő területeken nappal 0 és 5 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet, az alacsonyabban fekvő helyeken a tíz fokot is elérheti a levegő hőmérséklete — tájékoztatott a közösségi hálón a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ).

„Hó csak elvétve hullhat a tengerszint feletti mintegy 700 méteres magasságban fekvő területeken, a legmagasabb napi hőmérséklet ezeken a helyeken többnyire 0 és 5 Celsius-fok között alakul. Az alacsonyabban fekvő területeken még ennél is melegebb a tél, a legmelegebb helyeken továbbra is eléri a tíz Celsius-fokot a maximumhőmérséklet” – közölte az SHMÚ.

Január első napjaiban Délnyugat-Szlovákiában a levegő átlaghőmérséklete elérte a 7 Celsius-fokot. „A nappali átlaghőmérséklet tíz Celsius-fok körül alakul ezeken a területeken” – tette hozzá az SHMÚ. Az ország más részein is nagyon meleg volt az év első napjaiban. „A múlt héten a legmagasabb nappali hőmérséklet a keddi (január 10.) nap kivételével a legmelegebb helyeken meghaladta a tíz Celsius-fokot, és a leghidegebb órákban is többnyire nulla fok felett maradt a hőmérséklet” – közölték a meteorológusok.

  • tasr, fotó: pixabay.com

Related Posts

Ma éjszaka és szerda reggel talaj menti fagyra kell számítani az egész országban
Felhős hétvége: szombaton megváltozik az időjárás, eső várható
Kedden több helyen is 33 Celsius-fokot mértek