Rimaszombati újévi operett gála Tóbisz Titusszal

Rimaszombati újévi operett gála Tóbisz Titusszal

Január 17-én újévi operett gálájával indul a 2023-as év kulturális élete Rimaszombatban. A Kassai Állami Színház sztárművészei, Tatiana Paľovčíková-Paládiová és Tóbisz Titusz a közkedvelt zenei műfaj gyöngyszemeiből összeállított programmal szórakoztatják majd a jelenlévőket.

Csárdáskirálynő, Marica grófnő, Luxemburg grófja, Bajadér… operett irodalmunk remekművei. A vidám, komikus elemekben gazdag, sok humorral fűszerezett, az operánál könnyedebb, mégis igényes dallamvilágú, szerelmi bonyodalmakkal átszőtt történetek széles rétegeket meghódítottak már, s hódítanak ma is. Igazi többgenerációs műfaj az operett, idősek, középkorúak és fiatalok között egyaránt megtalálja a közönségét. Jó néha megállni egy pillanatra, elmenekülni egy álomvilágba. S ha ezt olyan rendkívül tehetséges és szimpatikus fiatalember társaságában tehetjük, mint Tóbisz Titusz, nem kezdődhet kellemesebben egy év. Legalábbis kultúra tekintetében.

Titusz ismertségét opera és musical szerepei mellett számos beszélgetőműsornak is köszönheti. Adela Vincze Banášová vagy Boris Filan vendégeként, feltárva kalandos életútját és rendkívül érzékeny emberi arcát a többségi nemzetnek is a szívébe lopta magát a rimaszombati származású fiatalember. Színpadi partnernője, Tatiana Paľovičová-Paládiová szopránénekesnő szintén a kassai operatársulat tagja és számos szakmai díj birtokosa. A rimaszombati újévi operett gála szólistáinak a zenei kíséretet Balogh Péter és zenekara biztosítja.

  • Rimaszombati VMK


Hagyj üzenetet