Kelet- és Dél-Szlovákia egyes részein árvízveszélyre figyelmeztetnek a meteorológusok

Kelet- és Dél-Szlovákia egyes részein árvízveszélyre figyelmeztetnek a meteorológusok

Továbbra is figyelmeztetés van érvényben az árvízveszély miatt Dél- és Kelet-Szlovákiában. A legmagasabb, harmadfokú készültség a Tőketerebesi járásban van, a Ronyvánál, valamint a Kassa-vidéki járásban, a Hernádon – tájékoztatott honlapján a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ).

Az SHMÚ másodfokú riasztást adott ki a Losonci, a Rimaszombati, a Nagyrőcei, a Kassa-vidéki, a Felsővízközi (Svidník), a Homonnai, a Nagymihályi és a Szobránci járásra.

A Lévai, a Nagykürtösi, a Rozsnyói, a Kassai és az Eperjesi járásban is árvíz fenyeget. A Bártfai, a Stropkói (Stropkov), a Mezőlaborci (Medzilaborce), a Szinnai (Snina), a Varannói (Vranov nad Topľou) és a Tőketerebesi járásban – a Ronyva kivételével – jelenleg elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Országszerte jegesedésre is számítani kell, figyelmeztetnek a meteorológusok, és péntek déltől hóátfúvások alakulhatnak ki Zsolna megye egész területén, valamint Eperjes, Kassa és Trencsén megye nagy részén. A figyelmeztetés Breznóbányára és Besztercebányára is érvényes.

  • tasr, illusztrációs kép: pixabay.com


Hagyj üzenetet