Sok érdeklődőt vonzott az Eperjesi Egyetem Magyar Nyelv és Kultúra Intézetének nyílt napja

Az Eperjesi Egyetem számára fontos, hogy minél részletesebb és pontosabb információval szolgáljon a leendő felvételizőknek, ezért a felvételi időszakhoz közeledve idén is megrendezésre került az intézmény nyílt napja, ahol a 2023/2024-es akadémiai évben várható képzésekkel és az egyes karok nyújtotta lehetőségekkel ismerkedhettek a továbbtanulás előtt álló diákok.

Nagy érdeklődés mellett rendezte meg nyílt napját az Eperjesi Egyetem. Február 8-án bemutatkozott az egyetem mind a nyolc kara és egyéb szervezeti egysége is. Az egyes tanulmányi programok iránt érdeklődő középiskolások interaktív előadások és érdekes bemutatók révén ismerhették meg az egyetemen folyó képzéseket, a hallgatói életet, illetve az ösztöndíj-és karrierlehetőségeket. Az egyes karok és intézetek bemutatására a délelőtti órákban került sor.

A magyar nyelv és irodalom, valamint a tolmács-fordító szak iránt érdeklődő végzősök – a felvételi eljárásról, az oktatási-kutatási tevékenységről szóló informatív előadások mellett – a Magyar Nyelv és Kultúra Intézete által felállított standnál nyerhettek betekintést az intézet kínálta tanulmányi lehetőségekbe.

Az oktatók bemutatták az intézetben működő tanulmányi programokat, ahogy betekintést kínáltak az intézmény tudományos-kulturális életébe is. A látogatók kézbe vehették az utóbbi években kiadott egyetemi tankönyveket és konferenciaköteteket is, majd egy műveltségi vetélkedőn vehettek részt, ahol értékes jutalommal gazdagodhattak – tájékoztatta portálunkat az intézet. 

Az érdeklődők 2023. március 31-ig jelentkezhetnek a Magyar Nyelv és Kultúra Intézete által kínált tanulmányi programokra, a részletek elérhetőek az intézmény honlapján: https://www.unipo.sk/cjknm/hlavne-sekcie/domov/studium/

  • Rozsnyó-vidék

Related Posts

A Selye Nyári Egyeteme középiskolásoknak, fesztivál kedvezményekkel!
Az éjszaka hatalmában – kísérőprogramok a baglyokról szóló kiállításhoz
Nyílt nap az Eperjesi Egyetemen