A Rozsnyói járásra is figyelmeztetést adtak ki a meteorológusok az erős szél miatt

A Rozsnyói járásra is figyelmeztetést adtak ki a meteorológusok az erős szél miatt

Éjszaka és kedden (február 21.) is érvényben marad az erős szél miatt a hegyvidéki területekre kiadott riasztás. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) viharra figyelmeztet a Tátra területén. A Nagymihályi járásban a Bodrog folyón, a Kassai-vidéki járásban a Hernád folyón elsőfokú árvízvédelmi készültség van érvényben.

A Liptószentmiklósi, a Turdossini (Tvrdošin), a Breznóbányai (Brezno) és a Poprádi járásra kiadott harmadfokú figyelmeztetés reggel 6 óráig érvényes. 14 óráig másodfokú, 22 óráig elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a meteorológusok. „A Magas-Tátra és az Alacsony-Tátra területein rendkívül erős, 160-180 kilométer/órás szél várható, viharra vagy orkán erősségű szélre kell számítani” – közölte az SHMÚ.

Az Illavai, a Vágbesztercei (Považská Bystrica), a Privigyei (Prievidza), a Puhói (Púchov), a Gölnicbányai (Gelnica), a Rozsnyói, az Iglói (Spišská Nová Ves), a Lőcsei, a Késmárki, a Kisszebeni (Sabinov), az Ólublói (Stará Ľubovňa) járásra, és Zsolna megye több járására elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a meteorológusok az erős szél miatt. A Rózsahegyi (Ružomberok) és a Besztercebányai járásban másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet