Miért ők? – ismeretterjesztő foglalkozás középiskolás diákoknak

Miért ők? – ismeretterjesztő foglalkozás középiskolás diákoknak

A Rozsnyói Bányászati Múzeum a Tőketerebesi Dél-Zempléni Múzeummal és Kulturális Központtal együttműködve nyitotta meg a Tí, ktorí (ne)prežili (Akik nem élték túl/túlélték) című kiállítást. A holokauszt témájával foglalkozó tárlatot a rozsnyói zsidó közösség korabeli emlékeivel egészítették ki – tájékoztatta portálunkat az intézmény.

A kiállítás egyik kísérőrendezvénye a középiskolás diákok számára szervezett élményalapú szeminárium, melyen a holokauszt és az antiszemitizmus kérdésével foglalkozó tematikus csoportos és egyéni tevékenységek, beszélgetések várják a résztvevőket. A diákok egyebek mellett megtekinthetik egy deportáló vagon másolatát, és megismerhetik az auschwitzi koncentrációs tábort túlélő kelet-szlovákiai lányok, asszonyok történetét.

“Hisszük, hogy a diákok számára szervezett felvilágosító és ismeretterjesztő tevékenységgel tiszteletünket fejezzük ki a második világháború minden áldozata előtt. Az élményalapú szeminárium üzenet a következő nemzedékeknek, melyek elutasítják a holokauszt tragikus történetének megismétlődését” – nyilatkozta Mgr. Kristína Pakesová, PhD, a foglalkozás megvalósítója.

A programon való részvétel előzetes bejelentkezéshez kötött, mivel a résztvevők létszáma korlátozott. A rendezvény 2023. március 1. és május 12. között zajlik a főtéri Galériában, a foglalkozás időtartama 45-90 perc (megegyezés szerint) 8:00 és 15:00 óra között. A részvételi díj 1 euró/diák.

Jelentkezés: Mgr. Kristína Pakesová, PhD, e-mail: vytvarne.umenie@banmuz.sk, tel.: 0911 252 704.

  • pr-i, Rozsnyó-vidék


Hagyj üzenetet