Felújítás: pótlóbuszok fognak közlekedni a Kassa-Hidasnémeti vasúti szakaszon

Felújítás: pótlóbuszok fognak közlekedni a Kassa-Hidasnémeti vasúti szakaszon

Felújítást végez a Szlovák Vasút vasárnaptól (április 30.) szerdáig (május 3.), 8.30 és 17 óra között a Kassa-Hidasnémeti szakaszon, a munka miatt ideiglenesen korlátozzák a vasúti közlekedést. A vonalon pótlóbuszok fogják szállítani az utasokat – jelentette be csütörtökön Tomáš Kováč, a Szlovák Vasúttársaság szóvivője.

A buszok a kassai és a magyarországi, hidasnémeti állomáson is az állomásépület előtt fognak állni. A vasút felhívta a figyelmet arra, hogy a pótlóbuszokon nem tudnak tolókocsis utasokat szállítani, és a kerékpárok szállítása sem engedélyezett. A hidasnémeti állomáson a Budapestre közlekedő vonatok nem várják meg a buszok érkezését, az ellenkező irányba, Kassa felé az utasok átszállása biztosított.

„Tájékoztatjuk utasainkat, hogy az EC vonatok a hidasnémeti állomáson nem várják meg a pótlóbuszok érkezését, Hidasnémetiből menetrend szerint indulnak a Budapest-Keleti pályaudvarra” – mondta Kováč, és hozzátette, a Budapestről Kassára tartó utasok Hidasnémetiben átszállhatnak a pótlóbuszra.

A határszakaszon közlekedő nyolc helyközi EC Hornád vonatot négy napig pótlóbuszok helyettesítik.

  • forrás: tasr, illusztrációs kép: pixabay.com


Hagyj üzenetet