XVI. Harmos Károly Országos Képzőművészeti Pályázat – felhívás

XVI. Harmos Károly Országos Képzőművészeti Pályázat – felhívás

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége (SZMPSZ), a Szlovák Nemzeti Múzeum – a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma és a társszervezők a 2022/2023-as tanévben is meghirdetik a szlovákiai magyar iskolák és óvodák XVI. Harmos Károly Országos Képzőművészeti Pályázatát – adta hírül a pedagógusszövetség. A beküldési határidő 2023. május 31., szerda.

Az idei pályázat témája az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulójához kapcsolódik. A tanulók alkotásait a kiírásban szereplő formátumban a következő címre várják (postázás, személyes átadás): SZMPSZ – Felvidéki Magyar Pedagógusok Háza, Kúpeľná 6., 94501 Komárno.

“A beérkezett munkákat a képzőművészekből, művésztanárokból álló szakmai zsűri értékeli. A legjobbnak ítéltalkotások beküldőit és felkészítő tanáraikat meghívjuk az ünnepi kiállításra, amelyre a SZNM a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumában kerül sor. A tárlat ünnepélyes megnyitóján értékes díjakkal jutalmazzuk a legjobb munkák alkotóit és az őket felkészítő pedagógusokat” – tájékoztatott honlapján az SZMPSZ.

Letöltés

Letöltés

  • Rozsnyó-vidék, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet