24 párt és egy koalíció indul a szeptemberi választásokon

24 politikai párt és 1 koalíció indul a szeptemberben esedékes parlamenti választásokon. A belügyminisztérium átvette a jelöltlistákat, a leadási határidő vasárnap (július 2.) éjfélkor járt le – tájékoztatott Eva Chmelová, a tárca választásokért és népszavazásokért felelős osztályának igazgatója.

„A leadott jelöltlistákon összesen 2 728 jelölt szerepel. A következő parlamenti választásokon induló jelöltek és a jelöltlisták végleges száma július 12. után lesz ismert, amikor a választásokért felelős és a politikai pártok finanszírozását ellenőrző állami bizottság dönt a jelöltek és a jelöltlisták regisztrációjáról” – magyarázta Chmelová.

Azon a napon, mikor az állami bizottság dönt a jelöltlisták és jelöltek regisztrációjáról, a jelöltlisták sorszámát is kisorsolják.

Chmelová elmondta: a jelöltlisták leadása során főleg az adminisztratív jellegű hiányosságok okoztak gondot. „Volt, ahol az aláírások hiányoztak, másoknál az adatokat kellett ellenőrizni” – mondta.

Választási koalíciót kötött az OĽANO a priatelia, a Kresťanská únia és a Za ľudí – erősítette meg Chmelová.

Nem minden párt terjesztett elő 150 jelöltet tartalmazó jelöltlistát. A legkevesebb jelölt – 17 – a Karma politikai párt jelöltlistáján volt.

  • forrás, fotó: tasr

Related Posts

Kormányalakítás: memorandumot írt alá a Smer, a Hlas és az SNS
A statisztikai hivatal a volbysr.sk oldalon fogja közzétenni a választási eredményeket
A választás napján több mint 6500 rendőr fog felügyelni a közbiztonságra