Gombaszögi tábor: Beindult a Csemadok-stage is

A Gombaszögi Nyári Tábor harmadik napján színpadra lépett a Csemadok-stage e heti első előadója, az Ossian zenekar. A tábor színes programokat kínál minden korosztálynak: a koncertek mellett különböző közéleti, társadalmi és politikai kérdésekkel foglalkozó beszélgetéseken és előadásokon vehetnek részt a fesztiválozók. Sőt, népdaltanulásra és batikolásra is van lehetőség.

A csütörtöki délelőtt folyamán került sor Forró Krisztián (Szövetség) és Simon Zsolt (Magyar Fórum) pártelnöki vitájára. A két pártelnökkel Czímer Gábor, az Új Szó belpolitikai rovatának munkatársa beszélgetett.

Báti Márton, a Greenstic Europe alapító-ügyvezetője, Buza Krisztina, a Style Group alapítója, Dr. Gondos Borbála, az EDUTUS Egyetem Turizmus tanszékének vezetője és Dr. Kozma Gergely, a Greenstic Slovakia ügyvezetője olyan aktuális kérdésekre keresték a választ, mint: Lehet-e bűntudat nélkül kaját rendelni? Fontos-e figyelni a csomagolásra, vagy úgyis mindegy? Mi marad a Z-generációnak, ha összeszemeteljük a Földet?

Gaál Balázs, a magyarországi Helsinki Bizottság munkatársa az Európai Unió berkein belül és kívül történő jogsértéseket elemezte. A beszélgetés a Kompromisszum szervezésében valósult meg.

A természet védelme a tábor szervezőinek is döntő fontosságú. Idén először az összes ételt és italt kizárólag környezetbarát, lebomló csomagolásban vásárolhatják meg a völgy vendégei.

A Petőfi Kulturális Ügynökség színpadán ma este дeva és a Bёlga zenekar szórakoztatták a könnyűzene kedvelőit.

  • GYNT, fotó: FB, Gombaszög – Hrapka Sára

Gombaszög: tábormegnyitó és a felújított Andrássy-kúria átadása

 

Related Posts

Gombaszög: utolsó lehetőség kedvezményes jegyre
Újabb fellépőkkel bővült Gombaszög zenei kínálata
A gombaszögi Andrássy-kúria is harcba szállt az Év műemléke díjért