Közélet és zenebona Gombaszögön

A Gombaszögi Nyári Tábor pénteki programja olyan sikeres zenészeket vonultat fel, mint Beton.Hofi, Azahriah és a Bohemian Betyars zenekar. Több közéleti személy, helyettes államtitkár, illetve volt államtitkár és miniszterhelyettes vesz részt beszélgetéseken a mai nap folyamán.

A Csemadok-stage programsorát csütörtökön az Ossian zenekar nyitotta meg. A koncerten nagyjából kétezren vettek részt. A fergeteges hangulat a koncert után sem lankadt, a hajnali órákban Beton.Hofi lépett a színpadra, a Fonogram-díjas magyar rapper és zeneszerző. A fesztivál nagyszínpadán péntek este is olyan közismert előadók lépnek fel, mint Azahriah, egy fiatal feltörekvő magyar énekes, majd őt követően egy röpke óra elteltével a Bohemian Betyars zenekar. Míg az első két említett előadó a hagyományosabb pop és rapp műfajokat képviselik, addig a Bohemian Betyars zenekar dalaiban fontos szerepet játszanak a magyar, balkáni és cigány dallamok.

Az ismertebb magyarországi zenészeken kívül a tábor a szlovákiai magyar tehetségeknek is teret ad. A Petőfi Színpadon a Jóvilágvan, a Korona udvar színpadán pedig a Kiss zenészek koncerteznek ma. Előbbi, párkányi zenekart talán senkinek sem kell bemutatni, utóbbi pedig egy fiatal szlovákiai magyar egyetemistákból álló formáció.

A közéleti előadásokból sincs hiány. Koncz Zsófia magyarországi energiaügyi miniszterhelyettessel Földváry István energetikai gépészmérnök beszélget az energiaforrások kérdéséről. Szintén a fesztivál szervezésében Kovács Balázs fogja kérdezni a koraesti órákban Miriam Lexmannt, EP képviselőt és Németh Zsoltot, a Magyar Országgyűlés külügyi bizottságának elnökét Közép-Európa víziójáról az EU-ban.

A táborozók részt vehetnek továbbá különböző workshopokon, csapatjátékokon vagy akár lovagolhatnak is.

  • GNYT, fotó: Gombaszög- Bodnár László, Pandy Zoe

Related Posts

Gombaszög: utolsó lehetőség kedvezményes jegyre
Újabb fellépőkkel bővült Gombaszög zenei kínálata
A gombaszögi Andrássy-kúria is harcba szállt az Év műemléke díjért