Gömörben is érezni lehetett a rengéseket, károkat nem jeleztek

Gömörben is érezni lehetett a hétfői (október 9.) földrengést, például Rozsnyón, Nagyrőcén vagy Tornalján, de károkról nem érkezett bejelentés az önkormányzatokhoz – tájékoztatta a TASR-t a három város polgármestere.

Rozsnyón például a Déli lakótelepről jelezték többen, hogy észlelték a rezgéseket, de Michal Domik polgármesternek nincs tudomása arról, hogy bármilyen károk keletkeztek volna a városban. Máté Tímea, a Betléri Múzeum igazgatója szintén arról számolt be a TASR-nek, nem esett kár sem a kastélyban, sem a krasznahorkai várban.

Tornalján is érezték a földmozgást. „Főleg a magasabb lakóházakban, a felsőbb emeleteken. Bejárjuk és ellenőrizzük a városi tulajdonban levő épületeket, de nincs tudomásunk károkról” – tájékoztatta a TASR-t Győrfi Erika polgármester.

„Néhány másodpercig Nagyrőcén is lehetett érezni rezgéseket, főleg a felsőbb emeleteken, csörömpöltek az edények, rázkódtak a bútorok, de károkról nem tudunk” – mondta Július Buchta polgármester.

Hétfőn este 4,9 magnitúdójú földrengés volt Kelet-Szlovákiában, a rengés epicentruma a Varrannói (Vranov nad Topľou) járásban található Gyapár (Ďapalovce) községnél volt, 17,8 kilométeres mélységben.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com

Related Posts

Gömöri gasztrofesztivállal veszi kezdetét a Rozsnyói Kulturális Nyár
Indul a nyári szezon a rozsnyói strandon
A városi hivatalban 6-tól 2-ig fogadják az ügyfeleket a meleg miatt