Kerámia tanfolyam indul kezdők részére a Gömöri Művelődési Központban

A Gömöri Művelődési Központ idén is várja az érdeklődőket közkedvelt fazekastanfolyamára, melyet felnőttek számára szerveznek. 

2024. február 6. és március 26. között 8 alkalommal, keddenként 16:00 órától valósulnak meg a foglalkozások Renáta Kseničová, a művelődési központ munkatársának vezetésével a Gömöri Hagyományok Házában. A résztvevők elsajátítják az agyagozás alapjait, beleértve a dekorálást és mázazást, valamint a tárgyak kiégetésének lépéseit.
A részvételi díj 140 €, tartalmazza az anyagköltséget, a munkaeszközök, a szárítás idejére a tárgyak raktározásának díját, a kétszeri kiégetés, frissítők és a tanfolyam sikeres elvégzését igazoló oklevél költségeit.
„A résztvevők megtanulják az agyagozás különféle technikáit, érdekes dísz-  és használati tárgyakat fognak készíteni. Tekintettel a közelgő húsvéti időszakra, húsvéti nyúl készítésébe is belefognak” – számolt be Helena Novotná, a Gömöri Művelődési Központ igazgatója.
A kötelező érvényű jelentkezéseket 2024. február 2-ig várják. A tanfolyam résztvevőinek létszáma korlátozott. Bővebb tájékoztatás: Renáta Kseničová, renata.ksenicova@gos.sk, 0917 419 259.
  • pr-i, Rozsnyó-vidék

Related Posts

Csütörtökön zárva lesz a városi hivatal
Szeptember 13-án kezdődik a háromnapos Rozsnyói Vásár
Július a Rozsnyói Bányászati Múzeumban