XVII. Kaszás Attila Versmondó Fesztivál – idén Móra Ferenc, Kányádi Sándor vagy Radnóti Miklós életművéből választhatnak a versenyzők

XVII. Kaszás Attila Versmondó Fesztivál – idén Móra Ferenc, Kányádi Sándor vagy Radnóti Miklós életművéből választhatnak a versenyzők

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége meghirdette a XVII. Kaszás Attila Versmondó Fesztivált a szlovákiai magyar alapiskolások és a középiskolások részére. A jelentkezési határidő 2024. április 30.

“A verseny Kaszás Attila, a sajnálatosan fiatalon elhunyt felvidéki származású kiváló színművész máig elevenen élő emléke előtt tiszteleg. Az ő tragikusan félbeszakadt sikeres pályája példaként szolgál minden feltörekvő tehetséges fiatalnak. Célunk, hogy újabb bemutatkozási lehetőséget biztosítsunk a tehetséges versmondó diákok számára, és ráirányítsuk a figyelmet a klasszikus és modern magyar költészetre – tájékoztatott honlapján a pedagógusszövetség.

Három kategóriában lehet nevezni: I. kategória: az alapiskolák 1-4. évfolyamos tanulói, II. kategória: az alapiskolák 5-9. évfolyamos tanulói, valamint a nyolcosztályos gimnáziumok 1–4. évfolyamos tanulói, III. kategória: középiskolák 1-4. évfolyamos tanulói.

A versmondók két költeménnyel készülnek majd a versenyre: egy kötelezően választott és egy tetszés szerinti művel. A kötelező verset a korosztálynak megfelelően Móra Ferenc, Kányádi Sándor vagy Radnóti Miklós életművéből kell választaniuk a jelentkezőknek.

Az országos döntőre 2024. június 15-én, szombaton Komáromban kerül sor a Jókai Napok kísérőrendezvényeként.

Bővebb tájékoztatás és a nevezési link az SZMPSZ honlapján található.

Letöltés

  • Rozsnyó-vidék, forrás: szmpsz.sk


Hagyj üzenetet