Tavaszi szünet a Meterciával

Tavaszi szünet a Meterciával

A Rozsnyói Bányászati Múzeum tavaszi szünetben zajló kreatív, ismeretterjesztő programjainak középpontjában a különleges középkori táblakép, a rozsnyói Metercia áll. A szünidejüket töltő iskolások szórakoztató, játékos formában szerezhetnek új helytörténeti ismereteket a Sentinel Élményközpontban. 

A gyerekek sok érdekességet megtudhatnak a Meterciáról, többek között azt, melyik korszakban készült, hogyan nézett ki akkor Rozsnyó környéke, vagy azt, ismerjük-e egyáltalán az alkotóját. A múzeum munkatársai részletesen elmagyarázzák az érdeklődőknek, mi minden látható ezen az értékes táblaképen, és miért olyan fontos a bányászat története szempontjából – tájékoztatta portálunkat a múzeum.

„Mivel tavaly volt 510 éve, hogy megfestették, a múzeum ebből az alkalomból kiadott róla egy népszerűsítő-ismeretterjesztő kiadványt,“ mondta el a Meterciáról Jaroslava Neubauerová, a Rozsnyói Bányászati Múzeum kurátora.

A tavaszi szünet hetén zajló foglalkozásokon a gyerekek tematikus munkafüzetekkel fognak dolgozni, keresztrejtvényt fejtenek majd és origamit készítenek, galambot vagy hajót, amik a festményen is láthatók.

A 45-60 perces programra a Sentinel Élményközpontban (Šafárik u. 43.) kerül sor február 26. és március 1. között, minden nap 8:00, 10:00 illetve 13:00 órától.  A belépődíj 4€/fő.

További tippek a tavaszi szünetre:

Kézműves műhelyek és kalandos űrutazásról szóló mesék is várják a gyerekeket a tavaszi szünetben

Tavaszi szünet a betléri kastélyban

  • Prékop-i, Rozsnyó-vidék


Hagyj üzenetet