Húsvéti vásári forgatag Rozsnyó főterén

Húsvéti vásári forgatag Rozsnyó főterén

Napfényes időben vette kezdetét március 15-én a rozsnyói húsvéti vásár a Bányászok terén. Aki képeinket látva kedvet kapott a vásári forgataghoz, holnap, szombaton még felkeresheti, hiszen az árusok 9:00-től 18:00 óráig várják a vásárlókat. 

Az idei vásár első napjának kedvezett az időjárás, a rozsnyóiak és környékbeliek igazi tavaszias időben és hangulatban válogathattak a húsvéti dekorációk – asztali és függő díszek, ajtókoszorúk, kosárkák, kézzel festett húsvéti tojások, plüss csibék, nyuszik –, kézműves háztartási eszközök és ruhák (fából, kerámiából, textilból készült és fonott portékák), bizsuk, gyümölcsfák- és bokrok, könyvek, valamint ínycsiklandozó háztáji finomságok kínálatából.

A vásárból persze nem hiányozhat a kürtős kalács, vattacukor, törökméz, töltött ostya, mézeskalács szív és az egyéb édességek sem, és a büfék választéka is gazdag, ha valaki megéhezne.

A jótékonyság is szerepet kapott a vásárban, a rozsnyói kutyamenhely ( OZ Život je PES:-) Rožňava) standjánál cuki kutyák és fiatal önkéntesek fogadják azokat, akik a kínálatukból vásárolva támogatni szeretnék a helyi állatmentést.

További képekért kattintson Facebook-oldalunkra!

  • Rozsnyó-vidék, fotó: Prékop Ivett


Hagyj üzenetet