Hétfőn kezdődik a lomtalanítás – tavaszi nagytakarítás Rozsnyón

Hétfőn kezdődik a lomtalanítás – tavaszi nagytakarítás Rozsnyón

Rozsnyó város vezetése felhívja a lakosság figyelmét, hogy kapcsolódjanak be az idei tavaszi nagytakarításba, amely április 8. és 16. között fog zajlani. Az akció keretében konténereket fognak elhelyezni a város különböző pontjain, ahová a lakosok kidobhatják a lomtalanítás során feleslegessé vált nagyobb méretű tárgyaikat. 

A polgárok a kihelyezett konténerekbe dobhatják a számukra már felesleges nagyméretű bútorokat (székek, ágyak, szekrények, fotelek stb.), illetve a hulladékot a közterületekről.

A konténerekbe nem való a háztartási elektrohulladék és veszélyes hulladék (pl. autóakkumulátor, fénycső, villanykörte stb.). Szintén tilos a konténerekbe dobni a kerti vagy parkokból származó lebomló hulladékot (levelek, ágak, száraz fű), használt olajat vagy zsiradékot, fémeket, építési törmeléket – figyelmeztetnek a felhívásban.

Az elektrohulladékot (hűtő, mosógép, televízió, számítógép, akkumulátor stb.) április 9-én 7:00 és 14:00 óra között, mobil szemétgyűjtés keretében fogják összeszedni.

 

  • pr-i, Rozsnyó-vidék, illusztrációs fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet